Uvjeti korištenja

Dobrodošli na stranice Naftaline.

Naša osnovna želja i interes je pružiti kupcu kvalitetne proizvode i usluge po što prihvatljivijoj cijeni.

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

Internet stranice Naftalina (www.naftalina.hr) mogu se koristiti za vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima. Prodavatelj je Naftalina, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju, te izvrši plaćanje virmanskom uplatom.

Smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem webshopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu između potrošača kao krajnjeg kupca i Naftaline, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik izvrši kupovinu na jedan od slijedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik webshopa Naftalina
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik webshopa Naftalina

Naftalina ne jamči da fotografije proizvoda u potpunostio odgovaraju izgledu samog proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.
Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke, potvrdi način plaćanja i pošalje narudžbu.
Jednom poslana narudžba može se otkazati isključivo u roku 24 sata.

Ukoliko prilikom naručivanja upišete podatke o poduzeću, automatski s robom šaljemo i R1 račun.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om.

Cijene u katalogu vrijede za sve oblike plaćanja.

 

Plaćanje virmanom/općom uplatnicom:

Opcija plaćanja virmanom/općom uplatnicom omogućuje uplatu internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom, u banci i sl. Odabirom ove opcije prilikom narudžbe proizvoda, na svoju ćete e-mail adresu primiti podatke potrebne za izvršenje uplate. Proces isporuke počinje kada evidentiramo uplatu u našem sustavu. 

 

Otprema i dostava

Otpremu robe vršimo odmah po zaprimanju narudžbe, a najkasnije sljedeći radni dan.
U slučaju da naručene robe nema na lageru, naše prodajno osoblje će vas kontaktirati radi daljnjeg postupanja.

Dostava naručene robe nije uračunata u cijenu robe i biti će iskazana na kraju internet kupovine sukladno vašem odabiru.
Dostavu vršimo putem kurirske službe.
Ukoliko želite, robu možete i osobno preuzeti u našoj prodavaonici koja se nalazi u Masarykova 24, Zagreb.

Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ukoliko ste se predomislili, naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. Ako ste naručili i primili robu na adresu, a ipak biste željeli nešto drugo, možete napraviti zamjenu.

Reklamacija se radi za robu koja je dostavljena krivo ili nije potpuna zbog nekih nedostataka koje su nastale prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane kupca.

Jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji

Jednostrani raskid Ugovora moguć je u roku 14 dana od dana primitka pošiljke ispunjavanjem Obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu i pakiranje proizvoda u kutiju uz navedeni Ugovor.

Uvjet raskida navedenog Ugovora je da kupljena roba nije korištena – ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, dobavljač će po primitku vraćene robe u skladištu izvršiti procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca kupcu biti isplaćen.

Nakon što ispunite Obrazac za raskid ugovora, isti nam pošaljite poštom na adresu Naftalina, Marulićeve Judite 2, 10202 Novi Zagreb, telefaksom 01/ 6590 172 ili putem e-mail adrese info@naftalina.hr

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu preuzmite na ovome linku u pdf formatu, a možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon printanja.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Naftalina zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.

Povrat sredstava bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Naftalina može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon dostavljena dokaza da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Naftalina, Marulićeve Judite 2, 10020 Novi Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Naftalina, uputila svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona (01) 4830 380 ili se javi na info@naftalina.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit će te obaviješteni.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Naftalini iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Naftalinu o jednostranom raskidu Ugovora.

Reklamacije i prigovori

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

na broj telefona: 01/ 4830 380

na e-mail adresu: info@naftalina.hr

na adresu: Naftalina, Marulićeve Judite 2, 10 020 Zagreb.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena za isti proizvod ili drugi proizvod u istoj protuvrijednosti, tj. uz nadoplatu ako je potrebno. Ukoliko se radi o oštećenju kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Naftalina obrt vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije u rokovima određenim Zakonom o obveznim odnosima, cjelokupan trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Naftalina.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun, proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. Ukoliko je do reklamacije i posljedičnog vještačenja došlo prije isteka roka od 6 mjeseci od dana predaje proizvoda kupcu, trošak vještačenja, neovisno o ishodu, snosi Naftalina u cijelosti.
U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene i vještačenja proizvoda snosi Naftalina, a u slučaju neopravdane reklamacije upućene nakon isteka roka od 6 mjeseci od dana predaje proizvoda Kupcu, trošak vještačenja po istoj reklamaciji će snositi kupac.

 

Ostali uvjeti kupnje 

Za narudžbu robe, osobe moraju biti starije od 18 godina, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Naftalina ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u momentu potvrđivanja narudžbe.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira putem telefona (01) 4830 380 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena

Paritet: Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata Vi preuzimate robu uz obavezan potpis na dostavnici, čime potvrđujete da je roba uredno isporučena, a roba ostaje naše vlasništvu sve dok nije plaćena u cijelosti. 

Svu robu šaljemo s pripadajućim računom.

Sigurnost na stranici / zaštita povjerljivih podataka

Molimo pogledajte informacije o sigurnosti plaćanja i načinu zaštite povjerljivih podataka.

 


Prihvati

Ove stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda naše web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.