Strojni vez i tisak

Brandiranje proizvoda ili usluge  je jedan od najvećih izazova danas, a cilj mu je postati prisutan i prepoznatljiv na tržištu.

Jedan od načina je plasiranje i komuniciranje loga u što većem obimu. Putem veza ili tiska na odjeći, jastucima, ručnicima, posteljini, kapama ili maskama svoj zaštitni znak prezentirate tako da nenametljivo ulazi u oko Vašoj ciljnoj skupini.

Naftalina je uvela usluga veza i tiska upravo kako biste na jednom mjestu kompletirali proizvod kojega želite, bilo da se radi o odjeći, modnim dodacima (kape, šeširi, torbe) ili elementima prisutnima u prostoru (jastuci, posteljina, ručnici).

Strojni vez

Strojni vez (štik) je dio finalne obrade u tekstilnoj industriji čija je svrha isticanje branda ili određenih modnih detalja. Izvodi se na specijaliziranim, računalno vođenim strojevima koji se zasnivaju na principu šivaćeg stroja. Vez je pogodan za apliciranje na sve vrste materijala i brojne kategorije tekstilnih artikala (majice, kape, torbe, ručnike, kravate, košulje, radna odjela, kombinezoni, radne hlače i suknje, jakne, prsluci, kute, pregače, kape, tunike, šeširi).

Za izradu programa za strojni vez prema željenom logu ili motivu potrebno je dostaviti grafički uzorak u što kvalitetnijem, najpoželjnije vektorskom, obliku (SVG, PDF, EPS, AI, CDR).

Nakon konzultacije o veličini i izvedivosti motiva, izračunati će se okvirna vrijednost izrade strojnog veza koja ovisi o broju uboda i složenosti/trajanja programa.

Tisak

Za procjenu cijene i mogućnosti izrade sve počinje od dostavljenih motiva koje se želi aplicirati. Za to nam je potrebna Vaša grafička priprema u vektorskom obliku.

Tisak je pogodan za apliciranje na širok spektar materijala i tekstilnih artikala (majice, kape, torbe, ručnike, kravate, košulje, radna odjela, kombinezone, radne hlače i suknje, jakne, prsluke, kute, pregače, kape, tunike, šešire), a može, kao i strojni vez, biti dio međufazne dorade kako bi se dobio originalan proizvod.

Tisak Big Babo

Sublimacijski tisak karakterizira preciznost izrade i životopisne boje. To je tehnika tiska u kojem se sublimacijska boja otisne na papir te se onda u preši, pod visokom temperaturom i pritiskom, prenosi na materijal gdje se sjedinjuje s česticama tkanine i postaje njezin sastavni dio. Sublimacijski otisak nudimo za potrebe brendiranja tekstilnih proizvoda (maske za lice, pregače, torbe za plažu itd.), te za tematsko opremanje prostora (zavjese, jastuke i sjedalice, zastave itd.).

Sitotisak je nezamjenjiva tehnika tiska na tekstilne predmete, kako direktno na tekstil tako indirektno na transfer papir s kojega se poslije otisak termo prešama prenosi na tekstil pod utjecajem visoke temperature. Po svojim karakteristikama spada u tehniku propusnoga tiska. Odlikuje ga dugi vijek trajanja i postojanost u svim uvjetima korištenja.

Od ostalih tehnika tiska koje koristimo su fleks folija za jednostavnije natpise i termo tisak za višebojne motive.

© 2021-2024 Naftalina